• 12.04.25, 15:00

Aprillis on paras aeg valmistada forelliäkist

Aprill on parim aeg forellipüügiks nii jõgedel kui merel. Seekord valmistamegi forellist ühe imemaitsva äkise.
Aprillis on paras aeg valmistada forelliäkist
  • Foto: Ralf Mae
Äkine – nagu nimigi ütleb – on kiire viis kalast midagi eriti maitsvat teha. Äkise puhul kehtib reegel, et mida värskem kala, seda maitsvam tulemus saab. Kõige parema äkise saab vastpüütud kalast, sealjuures on oluline komponentide lisamise järjekord – näiteks ei tohi sidrunit panna kohe alguses, kuna see ei lase teistel maitseainetel kalasse imenduda ning liha jääb mage.

Seotud lood

Lood
  • 29.03.25, 15:00
Angersäga sidruni- ja sojakastmes
Angersäga on meeldivalt puhta maitsega kala, mida annab valmistada õige mitut moodi. Seekord panime angersäga sidruni-sojakastmesse ja serveerisime kinoasalatiga.
Lood
  • 15.02.25, 07:00
Aeglaselt küpsetatud lõhe granaatõunasalsa ja kinoa-kuskussi salatiga
Sügistalv on lõhilaste kudeaeg ja siis on ka lettidelt soodushinnaga kasvanduselõhet ja -forelli saada. Paraku jääb selle kala kvaliteet ja maitseomadused alla suvisele lõhele, kuna suur osa rammust on läinud suguproduktide tootmisse. Selleks, et sügisene lõhe maitsvaks muuta, tuleb sellega natuke vigurdada. Seekord siis vigurdamegi ning kasutame selleks hooajalisi puu- ja köögivilju.
Lood
  • 27.12.23, 20:40
Taipärased kalakotletid
See retsept sobib suurepäraselt kalade väärindamiseks, mis pole olemuselt kuigi maitsvad. Aasiapäraste kalakotlettide tooraineks sobib hästi näiteks säinas või ümarmudil.
Lood
  • 05.04.25, 20:12
Kevadine särje kuivatamine eeldab õiget ilma
Kui sa seisad silmitsi faktiga, et pärast ägedat püügipäeva sul on ämbritäis kevadist särge, siis ega sellega muud küll teha pole, kui kuivama riputada.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.08.23, 21:58
Haugipüük Lowrance Active Target süsteemi abil
Uue põlvkonna andur näitab kala asukohta veekogus umbes sama moodi nagu arst vaatab ultraheliaparaadiga sinu kõhtu.
Tagasi Kalastaja esilehele