Aprill on parim aeg forellipüügiks nii jõgedel kui merel. Seekord valmistamegi forellist ühe imemaitsva äkise.
Äkine – nagu nimigi ütleb – on kiire viis kalast midagi eriti maitsvat teha. Äkise puhul kehtib reegel, et mida värskem kala, seda maitsvam tulemus saab. Kõige parema äkise saab vastpüütud kalast, sealjuures on oluline komponentide lisamise järjekord – näiteks ei tohi sidrunit panna kohe alguses, kuna see ei lase teistel maitseainetel kalasse imenduda ning liha jääb mage.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Angersäga on meeldivalt puhta maitsega kala, mida annab valmistada õige mitut moodi. Seekord panime angersäga sidruni-sojakastmesse ja serveerisime kinoasalatiga.
Sügistalv on lõhilaste kudeaeg ja siis on ka lettidelt soodushinnaga kasvanduselõhet ja -forelli saada. Paraku jääb selle kala kvaliteet ja maitseomadused alla suvisele lõhele, kuna suur osa rammust on läinud suguproduktide tootmisse. Selleks, et sügisene lõhe maitsvaks muuta, tuleb sellega natuke vigurdada. Seekord siis vigurdamegi ning kasutame selleks hooajalisi puu- ja köögivilju.
See retsept sobib suurepäraselt kalade väärindamiseks, mis pole olemuselt kuigi maitsvad. Aasiapäraste kalakotlettide tooraineks sobib hästi näiteks säinas või ümarmudil.
Kui sa seisad silmitsi faktiga, et pärast ägedat püügipäeva sul on ämbritäis kevadist särge, siis ega sellega muud küll teha pole, kui kuivama riputada.
Uue põlvkonna andur näitab kala asukohta veekogus umbes sama moodi nagu arst vaatab ultraheliaparaadiga sinu kõhtu.