Angersäga on meeldivalt puhta maitsega kala, mida annab valmistada õige mitut moodi. Seekord panime angersäga sidruni-sojakastmesse ja serveerisime kinoasalatiga.
Nagu kõigi teiste kalade puhul, nii on ka angersäga juures tähtis moment tema värskus, aga lisaks värskusele on ülioluline ka see, millistes tingimustes kala on kasvatatud, millega teda on toidetud ning kuidas tapetud. Angersäga tapetakse nimelt torkega selgroo teatud piirkonda kala sabaosas, mille tulemusel veri välja jookseb. Valede tapmisvõtete korral jääb veri kalasse sisse ning rikub hilisema maitse. Kui osta Avo Leoki talust päris angersäga, võib tooraines kindel olla.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Külmast veest püütud särg on kõrgelt hinnatud voblakala. Kui aga särje kuivatamisega jännata ei viitsi või pole korralikus mõõdus kala nii palju, et toimetamine rentaabel tunduks, prae värskelt püütud kevadised särjed läbi ning pista punasesse marinaadi.
Sügistalv on lõhilaste kudeaeg ja siis on ka lettidelt soodushinnaga kasvanduselõhet ja -forelli saada. Paraku jääb selle kala kvaliteet ja maitseomadused alla suvisele lõhele, kuna suur osa rammust on läinud suguproduktide tootmisse. Selleks, et sügisene lõhe maitsvaks muuta, tuleb sellega natuke vigurdada. Seekord siis vigurdamegi ning kasutame selleks hooajalisi puu- ja köögivilju.
Külmad talvekuud on paras aeg, et seada sammud kalaturule, osta sealt mõned kilod värsket (tingitama värsket, mitte külmutatud!) kilu ning valmistada neist midagi imehead. Järgnev retsept on pannud kala sööma ka need inimesed, kes varem kuumtöötlemata kaladest suure kaarega mööda käisid ja õlgu võdistasid.
See retsept annab ühe hea võimaluse 2022. aasta kala, maitsva ahvena valmistamiseks ahjus ja vormiroana.
Uue põlvkonna andur näitab kala asukohta veekogus umbes sama moodi nagu arst vaatab ultraheliaparaadiga sinu kõhtu.