• 15.03.25, 15:00

Marineeritud laagerduvad kilud on parimad röstsaiaga

Kilu on küll mõõtmetelt väike, aga äraütlemata maitsev ja rasvane kala, millest paraku piisavalt lugu ei mõisteta pidada – turult värsket kala ostes eelistatakse ikka pigem suuremat räime, millega pärast kodus tööd ja mängimist vähem. Seekord pistame kilud hästi lihtsasse marinaadi ning laseme neil pärast veidi laagerduda.
Marineeritud laagerduvad kilud.
  • Marineeritud laagerduvad kilud.
  • Foto: Hanno Kask
VAJA LÄHEB:
• värsket talvist kilu
• soola
• suhkrut
• 30% söögiäädikat
• mugulsibulat
• toiduõli.

Seotud lood

Lood
  • 13.02.25, 07:00
Kui ahvenat tuleb liiga hästi ehk mida teha siis, kui fileed on palju käes
Ahven on harrastuskalastajate üks põhilisi talviseid püügikalu. Mida teha, kui mitu nädalavahetust järjest on olnud hea saak ning ideed, mida värskest püütud kalast teha, hakkavad otsa saama?
Lood
  • 09.03.25, 15:00
Aivari eriliselt maitsvad räimerullid
Nagu maitsvad toidud ikka, on seegi väga lihtne. Retsepti autor, igipõline randlane Aivar Laager, ütles, et räim on tema jaoks maitsvaim kala maailmas ja eriti hea just selle retsepti järgi valmistatuna.
Lood
  • 24.02.25, 15:00
Ühed imelised talvised kilud
Külmad talvekuud on paras aeg, et seada sammud kalaturule, osta sealt mõned kilod värsket (tingitama värsket, mitte külmutatud!) kilu ning valmistada neist midagi imehead. Järgnev retsept on pannud kala sööma ka need inimesed, kes varem kuumtöötlemata kaladest suure kaarega mööda käisid ja õlgu võdistasid.
Lood
  • 28.02.24, 17:30
Ümarmudil tomatikastmes
Meie vetes paksu pahandust teinud ja nüüdseks kindlalt siinses meres kanda kinnitanud inetust kalast saab maitsva aasiapärase roa.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.08.23, 21:58
Haugipüük Lowrance Active Target süsteemi abil
Uue põlvkonna andur näitab kala asukohta veekogus umbes sama moodi nagu arst vaatab ultraheliaparaadiga sinu kõhtu.
Tagasi Kalastaja esilehele