• 04.02.21, 19:50

Pidulaua forelliäkine

Ajakirja Paat&Merendus artikli kirjutamise raames käisime ühel sügispäeval Veere sadamast TS Marine’i paadiga proovisõitu tegemas. Sõidu lõppedes kutsuti meid kalakasvatusse, kust saime prooviks kaasa äsjatapetud forelli fileed.
Pidulaua forelliäkine
Kui kala on rohkem käes, tuleb seda nii teha, et tulemust võimalikult kaua ja värskelt nautida saaks. Kuna minul oli seekord kasutada õige mitu fileed, panin ühe neist alustuseks kergsoola ja külmkappi, ülejäänud aga suitsutasin ära. (Mis neist edasi sai, sellest vast kunagi edaspidi.)Erinevaid äkiseretsepte on liikvel õige mitmeid, minu lemmik on allpool toodu. Selle järgi valmistatud kala sobib parajasti jõulu- või vana-aastaõhtu pidulauale kalamarja asendama.

Seotud lood

Lood
  • 11.08.22, 15:28
Suvine grillsuitsuforell
Suvi on grillimise aeg ja meie valmistame seekord meega maitsestatud grillsuitsu-vikerforelli. Selleks kombineerime grillsütest tulevat kuumust täiendavalt suitsutuslaastuga – nii võtab kala juurde mõnusa suitsumeki. Kel päris suitsuahju võtta pole, aga suitsukala tahaks, saab näiteks Stovemani grillis tehtud kalaga isu rahuldatud küll.
Lood
  • 10.04.22, 13:57
Soolatud ahvenafilee oliivõli ja punase sibulaga
2022. aasta kala on ahven, seetõttu üritame käesoleval aastal ahvenaid võimalikult palju kasutada ka Kalastaja toidurubriigis. Otsa teeme lahti soolatud ahvenafileedega.
Lood
  • 11.02.25, 07:00
Talvine jõeforellipüük: otsi kala sügavast ja kasuta aeglase mänguga lante
1. veebruarist lõpeb jõeforellipüügi keeluaeg. Nagu püügipraktika näitab, on jõeforelli võimalik kätte saada ka talvel, kuigi mitte kõikidest nendest jõgedest, kus on head saagid kevadel ja suvel, kirjutab vanameister Rein Truumets.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.08.23, 21:58
Haugipüük Lowrance Active Target süsteemi abil
Uue põlvkonna andur näitab kala asukohta veekogus umbes sama moodi nagu arst vaatab ultraheliaparaadiga sinu kõhtu.
Tagasi Kalastaja esilehele