• 10.04.22, 13:57

Soolatud ahvenafilee oliivõli ja punase sibulaga

2022. aasta kala on ahven, seetõttu üritame käesoleval aastal ahvenaid võimalikult palju kasutada ka Kalastaja toidurubriigis. Otsa teeme lahti soolatud ahvenafileedega.
Soolatud ahvenafilee oliivõli ja punase sibulaga
Kui tavaliselt ahvenaid praetakse, suitsutatakse, marineeritakse või keedetakse supiks, siis soolamine on asi, mida triibude puhul reeglina ei praktiseerita. Kõige paremini sobib soolamiseks talvine ahven, soovitavalt selline, mis on püütud n-ö suurest veest, nt Lämmijärvest, Peipsist või üldsegi merest. Mõnest sisemaa rabajärvest tabatud ahven ei pruugi soolates jääda maitsev, sest niisugustest oludest pärit kalal kipub olema juures tugev n-ö keskkonnamaitse ja ning see jääb tunda.

Seotud lood

Lood
  • 13.02.25, 07:00
Kui ahvenat tuleb liiga hästi ehk mida teha siis, kui fileed on palju käes
Ahven on harrastuskalastajate üks põhilisi talviseid püügikalu. Mida teha, kui mitu nädalavahetust järjest on olnud hea saak ning ideed, mida värskest püütud kalast teha, hakkavad otsa saama?
Lood
  • 30.03.21, 14:15
Ahvenafilee krõbedas õlletaignas
Kui ühel jaanuaripäeval Hannoga jälle kalalt tulime, rääkis ta, et tegi kodus praeahvenat ja jõi kõrvale Märzeni käsitööõlut. Seda kuulates tuli ka minul kange õlleisu peale ja oli vaja kohe sammud poe suunas seada.
Lood
  • 04.02.21, 19:50
Pidulaua forelliäkine
Ajakirja Paat&Merendus artikli kirjutamise raames käisime ühel sügispäeval Veere sadamast TS Marine’i paadiga proovisõitu tegemas. Sõidu lõppedes kutsuti meid kalakasvatusse, kust saime prooviks kaasa äsjatapetud forelli fileed.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.08.23, 21:58
Haugipüük Lowrance Active Target süsteemi abil
Uue põlvkonna andur näitab kala asukohta veekogus umbes sama moodi nagu arst vaatab ultraheliaparaadiga sinu kõhtu.
Tagasi Kalastaja esilehele